Onze energie- en oplaaddiensten en oplossingen helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

Elbizz biedt cooperaties een aantrekkelijk verdienmodel waarbij leden met korting kunnen opladen

Een aantrekkelijk verdienmodel, voordeel voor leden  

"Binnen de hedendaagse uitdagingen van energie coöperaties zien we behoefte (ontstaan) om zelf een lokaal netwerk van oplaadpunten te kunnen exploiteren. Door het aanbieden van lokale duurzaam opgewekte energie aan berijders met een elektrische auto kunnen energie cooperaties de transitie naar elektrisch rijden actief ondersteunen en versnellen. Tevens wil men leden graag extra voordeel kunnen bieden. Dat is waar Elbizz cooperaties in kan helpen en volledig ontzorgen".

Energiecoöperaties bestaan uit ondernemende burgers die serieus samenwerken aan verduurzaming. Wij herkennen de passie voor duurzaamheid, de behoefte aan onafhankelijkheid en het plezier van zelfopgewekte goedkope energie die leden van energiecoöperaties drijft. We werken dan ook met diverse coöperaties samen.

Samen met subsidies, zoals bijvoorbeeld van de Stichting Duurzame Energie (SDE+), maakt de opbrengst uit energieverkoop de investering van de coöperaties rendabel en de organisatie levensvatbaar.

Extra opbrengsten worden door coöperaties meestal in maatschappelijke initiatieven gestoken, hetgeen de vitaliteit van de lokale gemeenschappen ten goede komt.

De juiste keuzes maken bij het opzetten en besturen van een eigen coöperatieve laadinfrastructuur is echter niet eenvoudig. De senior consultants van Elbizz kunnen hierbij uitkomst bieden. Zij versterken coöperaties op financieel/administratief en technisch gebied.

Praktijk voorbeeld

Lokaal duurzaam elektrische (deel-)auto’s voordelig opladen door - samenwerking met - energie coöperaties

Als Elbizz bieden we een lokale energie coöperatie de mogelijkheid om lokaal opgewekte stroom aan te bieden. Een mooi voorbeeld hiervan is Grunneger Power. GP is de grootste energiecoöperatie in Groningen en één van de grootsten van Nederland.
Het uitgangspunt bij de samenwerking met deze energie coöperatie was dat wij de realisatie en beheer van de laadinfrastructuur van het plan uitvoerden en de kosten die gemaakt moesten worden vooraf in kaart brachten.

Toen duidelijk werd dat de oplaadpunten er kwamen, vroeg de energie coöperatie ons ook een voordeel voor leden te introduceren. Nu kunnen leden met een eigen laadpas tegen gunstige tarieven hun elektrische (deel-)auto opladen. Dat is nu echt voordeel ten behoeve van de leden en dus de energie coöperatie.

Grunneger Power tanken wordt mede mogelijk gemaakt door Elbizz.

Een eigen laadpas voor leden

Voordeel voor cooperaties en leden

Uw elektrische (deel-)auto opladen met een coöperatieve laadpas? Een laadpas met voordeel voor coöperatie én voor leden? Bij Elbizz kan dat. Wij helpen u graag elektrisch op weg.We zijn altijd op zoek naar goede ideeën! Heeft u een plan, bent u lid van een energie coöperatie of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan.