Onze energie- en oplaadoplossingen en diensten helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE LAADPAS

Hoe bestel ik een Elbizz laadpas?

U kunt de Elbizz laadpas aanvragen via onze portal https://elbizz.evc-net.com en vervolgens klikt u op ‘Registreren’, als bedrijf of particulier. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en bevestigd, ontvangt u ter verificatie van uw aanmelding een e-mail op het e-mailadres van uw registratie. Nadat u de link in deze e-mail heeft bevestigd, is uw registratie voltooid.

Bij welke oplaadpunten kan ik de Elbizz laadpas gebruiken?

U kunt de laadpas gebruiken bij alle openbaar toegankelijke oplaadpunten. Met de Power Card krijgt u toegang tot het grootste en snelst groeiende netwerk. U kunt uw auto opladen in heel Nederland en bij aangesloten netwerken in Europa.

Is de Elbizz laadpas een abonnement?

Er zijn geen (maandelijkse) abonnementskosten. Als u de pas niet gebruikt, betaalt u dus niets.

Wat kost de Elbizz laadpas?

Bij aanvraag van de Elbizz Power Card betaalt u eenmalig € 12,95 voor de pas en de administratie- en verzendkosten. Elbizz berekent aan u als gebruiker slechts € 0,06 transactiekosten per laadsessie voor de verwerking van de sessie.

Ik heb een laadpas besteld, wanneer ontvang ik mijn pas?

De laadpas wordt per post aan het adres van uw registratie verstuurd. U ontvangt uw laadpas binnen maximaal drie werkdagen na bevestiging van uw registratie.

Kan ik de pas direct gebruiken?

Om veiligheidsredenen is uw laadpas bij ontvangst nog niet geactiveerd. U kunt deze zelf eenvoudig activeren. Bij ontvangst van de laadpas heeft u ook een instructie ontvangen. Daarin is beschreven hoe u de laadpas activeert. Het kan tot 48 uur duren voordat u de pas op alle oplaadpunten kunt gebruiken.

Hoe kan ik het verbruik met mijn laadpas inzien?

Uw verbruikgegevens kunt u inzien door in te loggen op uw account. U ontvangt per e-mail tevens maandelijks een overzicht en factuur.

Kan ik bij Elbizz kiezen voor een laaddruppel?

Om iedere elektrische rijder zo laag mogelijke tarieven te kunnen bieden, heeft Elbizz uitsluitend een laadpas.

Wat moet ik doen in geval van diefstal of verlies van mijn laadpas?

Om misbruik door derden te voorkomen - bijvoorbeeld door verlies of diefstal - dient uw laadpas zo snel mogelijk geblokkeerd te worden. U kunt uw laadpas zelf de-activeren (blokkeren). Om verlies of diefstal van uw laadpas bij Elbizz te melden, kunt u het contactformulier gebruiken in de backoffice in uw account.

Wat zijn de tarieven per kWh?

De laadtarieven voor de oplaadpunten worden bepaald door de exploitant van de laadpaal.

Heeft Elbizz ook een app?

U kunt de laadpaal app installeren op uw smartphone via de Google Play of Apple store (kies Last Mile Solutions, Laadpaal App). Met behulp van de Elbizz / Last Miles Solutions laadpaal app kunt u eenvoudig zoeken naar (beschikbare) laadpalen, starten en stoppen van oplaadsessies* en oude afgeronde transacties bekijken.*

*Enkel mogelijk in combinatie met een Elbizz-account, start/stop uitsluitend bij laadpalen van Elbizz / Last Mile Solutions.

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van de Elbizz laaddiensten?

U kunt hier de voorwaarden inzien en/of downloaden: Algemene Voorwaarden Elbizz en Threeforce BV Last Mile Solutions 2020.pdf


VEELGESTELDE VRAGEN OVER LAADSTATIONS EN OPLADEN

Wat betekent Smart Charging?

Dankzij slimme software in de laadunit wordt het laadproces geoptimaliseerd en dynamisch afgeregeld ten aanzien van het gevraagde vermogen. Dat betekent dat de stroom verdeeld wordt tussen de twee contactdozen, wanneer twee auto's tegelijkertijd zijn aangesloten. Resultaat? Beide auto's worden maximaal geladen.

Wat is een Smart Grid?

Een smart grid is een slimme stroomverdeling tussen geschakelde laadstations. Door een zogenaamde Master-Slave configuratie schakeling, waarbij de Master de ingestelde aansluitwaarde bewaakt, wordt een geoptimaliseerd en dynamisch laadproces tussen alle oplaadpunten van de grid mogelijk. Dat betekent dat met minimale stroom (aansluitwaarde), een maximaal aantal laadpunten kan worden aangesloten. Deze configuratie en installatie is prijstechnisch gunstig en toekomstgericht i.v.m. uitbreiding aantal laadpunten.

Wat wordt bedoeld met Load Balancing?

De Load Balancer zorgt ervoor dat uw elektrische auto altijd optimaal gebruik maakt van de beschikbare stroom op elk moment. Verbruikt u meer stroom in uw huishouden/kantoor, dan laadt de auto minder en omgekeerd. De load balancer meet continu het verbruik op de hoofdaansluiting. De hoeveelheid stroom die 'overblijft', is beschikbaar voor de laadunit(s).