Onze energie- en oplaaddiensten en oplossingen helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE LAADPAS

Hoe bestel ik een Elbizz laadpas?

U kunt de Elbizz laadpas aanvragen via onze portal https://elbizz.evc-net.com en vervolgens klikt u op ‘Registreren’, als bedrijf of particulier. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en bevestigd, ontvangt u ter verificatie van uw aanmelding een e-mail op het e-mailadres van uw registratie. Nadat u de link in deze e-mail heeft bevestigd, is uw registratie voltooid.

Ik wil meerdere laadpassen bestellen, hoe doe ik dat?

Wilt u meer dan 1 laadpas bestellen? Dan kunt u bij de registratie van uw klantgegevens het gewenste aantal opgeven bij onderdeel 'Aanvullende informatie'. U kunt hier ook andere vragen en/of opmerkingen plaatsen.

Heeft u al een account bij Elbizz en/of een Power Card laadpas? Dan stuurt u eenvoudig een bericht met het aantal passen dat u wenst te ontvangen. Dit kan via het contactformulier in uw Elbizz account (envelop icoon rechtsboven in de menubalk), via uw eigen email programma naar info [at] elbizz.com, of via contactformulier op de  Elbizz website.

Bij welke oplaadpunten kan ik de Elbizz laadpas gebruiken?

U kunt de laadpas gebruiken bij alle openbaar toegankelijke oplaadpunten. Met de Power Card krijgt u toegang tot het grootste en snelst groeiende netwerk. U kunt uw auto opladen in heel Nederland en bij aangesloten netwerken in Europa.

Is de Elbizz laadpas een abonnement?

Er zijn geen (maandelijkse) abonnementskosten. Als u de pas niet gebruikt, betaalt u dus niets.

Wat kost de Elbizz laadpas?

Bij aanvraag van de Elbizz Power Card betaalt u € 12,95 per pas voor de pas en de administratie- en verzendkosten. Elbizz berekent aan u als gebruiker slechts € 0,06 transactiekosten per laadsessie voor de verwerking van de sessie.

Ik heb een laadpas besteld, wanneer ontvang ik mijn pas?

De laadpas wordt per post aan het adres van uw registratie verstuurd. U ontvangt uw laadpas binnen maximaal drie werkdagen na bevestiging van uw registratie.

Kan ik de pas direct gebruiken?

Om veiligheidsredenen is uw laadpas bij ontvangst nog niet geactiveerd. U kunt deze zelf eenvoudig activeren. Bij ontvangst van de laadpas heeft u ook een instructie ontvangen. Daarin is beschreven hoe u de laadpas activeert. Voor gebruik van de laadpas bij openbare laadpalen dient u de optie 'Gebruik voor roaming' in uw account in te schakelen (aanvinken). Het kan tot 48 uur duren voordat u de pas op alle oplaadpunten kunt gebruiken.

Mijn laadpas doet het niet?

Nadat u uw pas heeft geactiveerd, kan het tot 48 uur (werkdagen) duren voordat deze op alle laadpunten wordt geaccepteerd.

Let op! Voor gebruik van de laadpas bij openbare laadpalen dient u de optie 'Gebruik voor roaming' in uw account in te schakelen (aanvinken). De laadpas is dan ingesteld zodat deze gebruikt kan worden bij alle openbare en semiopenbare laadpalen in Nederland.

Hoe kan ik het verbruik met mijn laadpas inzien?

Uw verbruikgegevens kunt u inzien door in te loggen op uw account. U ontvangt per e-mail tevens maandelijks een overzicht en factuur.

Kan ik bij Elbizz kiezen voor een laaddruppel?

Om de kosten voor iedere elektrische rijder zo laag mogelijk te houden, biedt Elbizz uitsluitend een laadpas.

Wat moet ik doen in geval van diefstal of verlies van mijn laadpas?

Om misbruik door derden te voorkomen - bijvoorbeeld door verlies of diefstal - dient uw laadpas zo snel mogelijk geblokkeerd te worden. U kunt uw laadpas zelf de-activeren (blokkeren). Om verlies of diefstal van uw laadpas bij Elbizz te melden, kunt u het contactformulier gebruiken in de backoffice in uw account.

Wat zijn de tarieven per kWh?

De laadtarieven voor de oplaadpunten worden bepaald door de exploitant van de laadpaal. U kunt informatie over tarieven verkrijgen via de exploitanten website en/of hun app.

Voor het gemak van de Elbizz laadpas gebruikers hebben wij een lijst met CPO tarieven opgesteld. Door hier te klikken opent u een PDF bestand van de lijst met CPO tarieven. Op regelmatige basis zullen wij deze lijst updaten en communiceren.

Heeft Elbizz ook een app?

U kunt de laadpaal app installeren op uw smartphone via de Google Play of Apple store (Laadpaal App). Met behulp van de Elbizz / Last Miles Solutions laadpaal app kunt u eenvoudig zoeken naar (beschikbare) laadpalen, starten en stoppen van oplaadsessies* en oude afgeronde transacties bekijken.*

Indien prijsinformatie door de exploitant beschikbaar is gesteld, wordt deze via de Elbizz app gedeeld. In de app zal vanaf uiterlijk 1 december 2020 (indien eerder communiceren we dit uiteraard) alle prijsinformatie (voor, na en tijdens de transactie) weergeven worden.

*Enkel mogelijk in combinatie met een Elbizz-account, start/stop uitsluitend bij laadpalen van Elbizz / Last Mile Solutions.

Waar op mijn factuur vind ik de kWh-tarieven en het Elbizz transactietarief?

Elbizz ontvangt van laadpaaleigenaren/-exploitanten totaal bedragen en totaal hoeveelheid stroom (kWh) die u bij hen heeft afgenomen. Zij verstrekken Elbizz geen informatie over de prijs per kWh en/of andere tarieven indien van toepassing. Per transactie berekent Elbizz 6 cent incl. 21% btw. Dit is in het totaalbedrag per transactie reeds verrekend.

Omdat Elbizz een vaste en zeer lage vergoeding van 6 cent per transactie hanteert, is er één regel per laadbeurt waarin de 6 cent direct is verrekend.

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van de Elbizz laaddiensten?

U kunt hier de voorwaarden inzien en/of downloaden: Algemene Voorwaarden Elbizz en Threeforce BV Last Mile Solutions 2020.pdf


VEELGESTELDE VRAGEN OVER LAADSTATIONS EN OPLADEN

Waar kan ik oplaadpunten vinden?

U kunt deze hier vinden of download de Laadpaal App via de Google Play of Apple store.

Wat betekent Smart Charging?

Dankzij slimme software in de laadunit wordt het laadproces geoptimaliseerd en dynamisch afgeregeld ten aanzien van het gevraagde vermogen. Dat betekent dat de stroom verdeeld wordt tussen de twee contactdozen, wanneer twee auto's tegelijkertijd zijn aangesloten. Resultaat? Beide auto's worden maximaal geladen.

Wat is een Smart Grid?

Een smart grid is een slimme stroomverdeling tussen geschakelde laadstations. Door een zogenaamde Master-Slave configuratie schakeling, waarbij de Master de ingestelde aansluitwaarde bewaakt, wordt een geoptimaliseerd en dynamisch laadproces tussen alle oplaadpunten van de grid mogelijk. Dat betekent dat met minimale stroom (aansluitwaarde), een maximaal aantal laadpunten kan worden aangesloten. Deze configuratie en installatie is prijstechnisch gunstig en toekomstgericht i.v.m. uitbreiding aantal laadpunten.

Wat wordt bedoeld met Load Balancing?

De Load Balancer zorgt ervoor dat uw elektrische auto altijd optimaal gebruik maakt van de beschikbare stroom op elk moment. Verbruikt u meer stroom in uw huishouden/kantoor, dan laadt de auto minder en omgekeerd. De load balancer meet continu het verbruik op de hoofdaansluiting. De hoeveelheid stroom die 'overblijft', is beschikbaar voor de laadunit(s).

Mijn laadkabel komt niet los van de laadpaal, wat moet ik doen?

LET OP! De laadkabel moet aan de autozijde zijn aangesloten. Voordat u de laadkabel van de laadpaal kunt verwijderen, dient u eerst de laadtransactie te beeindigen. U doet dat door de laadpas voor de kaartlezer te houden. Wanneer het laadstation de transactie heeft beedindigd en de laadstekker is ontgrendeld, neemt u de stekker uit de contactdoos van de laadpaal. Vervolgens haalt u de kabel uit de auto. Heeft dit niet het gewenste resultaat? Herhaal de procedure nogmaals.

In het geval de bovenstaande procedure niet werkt, neem dan telefonisch contact op met de eigenaar/exploitant van de laadpaal. De contactgegevens staan op het laadstation vermeld.

Het laadstation en/of de laadpas werkt niet

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom een oplaadpunt niet werkt. Indien een (semi)openbaar niet werkt/start, belt u de provider/operator van het oplaadpunt. De contactgegevens kunt u vinden op het laadstation en zijn ook beschikbaar in (onze) app. Indien het een semiopenbaar laadpunt betreft, kunt u ook navraag doen bij het bedrijf of de instelling waar de laadservice wordt aangeboden.