Onze energie- en oplaaddiensten en oplossingen helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

Nieuws, tips en achtergronden over duurzame energie en elektrische mobiliteit

Mijn laadkabel komt niet los van de laadpaal, wat nu?

Berijders van een elektrische auto ervaren dat elektrisch autorijden in de praktijk net even anders is dan rijden met een brandstofauto. Niet perse moeilijker, maar anders. Een van die 'andere' ervaringen die bij de service helpdesk van Elbizz voorkomt, is dat de stekker niet los komt van de laadpaal.

Voordat u de laadkabel van de laadpaal kunt verwijderen, dient u eerst de laadtransactie te beeindigen. U doet dat door de laadpas voor de kaartlezer te houden. LET OP! De laadkabel moet aan de autozijde zijn aangesloten.

Wanneer het laadstation de transactie heeft beedindigd en de laadstekker is ontgrendeld, neemt u de stekker uit de contactdoos van de laadpaal. Vervolgens haalt u de stekker uit de aansluiting van de auto. Heeft dit niet het gewenste resultaat? Herhaal de procedure nogmaals. Let op dat de stekker ook aan de autozijde is vergrendeld. Alleen dan is er communcatie mogelijk tussen uw auto en het oplaadpunt.

In het geval de bovenstaande procedure niet werkt, neem dan telefonisch contact op met de beheerder (helpdesk) van de laadpaal. De contactgegevens staan op het laadstation vermeld.