Onze energie- en oplaaddiensten en oplossingen helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

Nieuws, tips en achtergronden over duurzame energie en elektrische mobiliteit

Elektrische auto met duizenden euro's subsidie

Nu zijn het vooral nog veel zakelijke rijders die kiezen voor een elektrische auto. Elektrische auto’s zijn voordelig in gebruik en onderhoud. Maar een elektrische auto is nog wel duurder in aanschaf. Met deze subsidieregeling speciaal voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, wordt elektrisch rijden aantrekkelijker voor een brede(re) groep.

Bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto komt u als particulier in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. U kunt de aanvraag voor subsidie vanaf 1 juli 2020 indienen. Ook voor auto’s die zijn aangeschaft of geleased vanaf 4 juni 2020. De subsidieregeling loopt tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.

Bron: RVO.nl


Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “Het is belangrijk dat schoon rijden voor mensen toegankelijk wordt. Met deze subsidie wil ik hen een steuntje in de rug geven, zodat ze kunnen kiezen voor een elektrische auto. Nieuw of tweedehands. Hoe meer mensen elektrisch rijden in plaats van fossiel, hoe schoner onze lucht en hoe minder uitstoot van broeikasgassen”.


Elbizz laadoplossingen en -diensten maken elektrisch rijden goedkoper en comfortabeler

Met de Elbizz Power Card laadpas kunt u laden bij alle 50.000 (semi-)openbare oplaadpunten in Nederland. Zonder abonnement. Als u de pas niet gebruikt, betaalt u niets. Heeft u een eigen oprit of garage voor de elektrische auto waar u de oplaadunit kunt plaatsen? Elbizz helpt u graag elektrisch op weg. Vraag hier uw eigen laadpas en laadunit aan.