Elbizz biedt gemeenten dé oplossing voor het realiseren van een toekomstbestendige laadinfrastructuur

Het realiseren van openbare oplaadvoorzieningen levert een bijdrage aan een duurzame gemeente. Elektrisch rijden in het algemeen en binnen de gemeente in het bijzonder, sluit aan bij gemeentelijke doelstellingen van een ambitieuze, groene gemeente, de zorg om het milieu en samen met inwoners te komen tot initiatieven voor een duurzamer energiegebruik.

Elektrisch rijden zit in een enorme versnelling. De elektrische auto komt steeds meer voor in ons straatbeeld. De groei van elektrisch vervoer zorgt voor een toenemende behoefte aan oplaadpunten in de openbare ruimte. Er ontstaat momenteel zelfs een tekort aan oplaadpunten. Sommige mensen hebben bij hun eigen huis de mogelijkheid om deze auto op te laden, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Om deze automobilisten tegemoet te komen zullen er speciale parkeerplekken gerealiseerd moeten worden. Dit past tevens in het beleid van de gemeente ten aanzien van duurzaamheid.

Veel gemeenten willen elektrisch autogebruik stimuleren en plaatsen daarom op strategische locaties oplaadpalen. Bereikbaarheid is een belangrijk speerpunt in het gemeentelijk vestigingsbeleid. Leefbaarheid, bereikbaarheid en voorzieningen bepalen de aantrekkingskracht van gemeenten. Oplaadpunten zorgen voor een goede bereikbaarheid en vergroten niet alleen de actieradius van de elektrische auto(-mobilist), maar ook van de gemeente. Bereik is geen kwestie van afstand, maar van voorzieningen! Gemeenten spelen een sleutelrol in de verdere groei en succes van elektrisch rijden - de rol voor gemeenten wordt steeds belangrijker.

 

Totale ontzorging - opladen zonder zorgen voor gemeente en berijders

Elbizz helpt gemeenten met een volledige laadinfrastructuur. Ieder project is hierbij uniek. We streven naar maatwerk van hoogwaardige kwaliteit. We vertrouwen daarbij op onze expertise, producten en diensten. Maar bovenal in de samenwerking met u als gemeente, de netbeheerders en gecertificeerde installatiebedrijven. Wij ontzorgen u graag met de volgende producten en diensten:

 

  • Vandalismebestendige laadzuilen, geschikt voor alle in omloop zijnde laadpassen
  • Plaatsing en aansluiting van de auto laadzuil en herstel straatwerk
  • Advies in beleid, rol, voorbereiding en beheer
  • Installatie door gecertificeerde bedrijven
  • Interoperabiliteit en automatische verrekening en facturatie laadkosten
  • Gratis hosting en back-office met alle laadoverzichten
  • Vergoeding voor ieder geladen kWh
  • Beheer, service en onderhoud
  • Twee jaar garantie en onderhoud (verlenging mogelijk)

 

"ELBIZZ biedt gemeenten dé oplossing voor het realiseren van een toekomstbestendige laadinfrastructuur"

De EcoLine laadzuil met 2 laadpunten is speciaal ontwikkeld voor gebruik in openbare ruimten (vandalismebestendig!). De stalen zuil is geschikt voor het laden van alle elektrische auto's, met alle in de markt in gebruikte laadpassen. Veel gemeenten maken hier inmiddels naar tevredenheid gebruik van. In een persoonlijk gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden voor uw gemeente, inclusief de complete operationele ontzorging in beheer, service en onderhoud. Voor meer infomatie neem contact met ons op.