Onze energie- en oplaaddiensten en oplossingen helpen kosten te verminderen en de netto CO2-uitstoot te verlagen

Nieuws, tips en achtergronden over duurzame energie en elektrische mobiliteit

      In Nederland rijden we steeds meer elektrisch. Daarom is het belangrijk dat er meer laadpunten komen voor elektrische auto’s. Ook in parkeergarages. Om te zorgen dat nieuwe laadpunten hier veilig worden aangelegd, wordt de wetgeving vanaf 1 juli 2023 aangepast. Dat heeft gevolgen voor eigenaren en beheerders van garages.

      Elektrische auto's brengen geen hoger veiligheidsrisico met zich mee. Deze belangrijke conclusie blijkt uit recent onderzoek dat is uitgevoerd namens de Rijksoverheid.

      Vanaf 1 juli 2021 zijn laadpaalexploitanten verplicht informatie over hun publieke toegankelijke oplaadpunten openbaar te delen.

      Er is goed nieuws voor alle elektrische rijders. De kosten van een lithium-ion batterijcel zullen in de komende 3 jaar dalen tot onder de 100 US dollar per kilowattuur. In de periode 2012-2020 daalden de gemiddelde kosten al met 82 procent.

      Mijn laadkabel komt niet los van de laadpaal, wat moet ik doen?

      Particulieren die een elektrische auto willen aanschaffen, krijgen een subsidie van duizenden euro's.

      Minister Wiebes vervangt de postcoderoosregeling voor zonnepanelen door een nieuwe subsidieregeling. Energiecoöperaties en VvE’s kunnen straks subsidie aanvragen voor pv-systemen van 15 tot 300 kilowattpiek.

      Door de hele dag in de zon, worden zonnepanelen heet. En dat gaat ten koste van hun efficiëntie. Er is nu een gel waardoor ze hun warmte kwijtraken.

      In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt maandelijks een overzicht van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland gemaakt.

      De maatregelen rond het COVID-19 virus treffen veel mensen. Elbizz heeft haar bedrijfscontinuïteitsprocessen geactiveerd; wij blijven voor u beschikbaar.

      Elbizz geeft gebruikers eerlijke informatie en helder advies.