Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Nieuw elektrisch TOP-startpunt voor recreanten in Lage Vuursche

 

 

 

 

April 2017  Op vrijdag 7 april is bij Theehuis ’t Hooge Erf en Klimbos Gooi-Eemland een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend: TOP ’t Hooge Erf. Burgemeester Mark Roëll van de gemeente Baarn heeft samen met de directeur van Gebiedscoöperatie O-gen, Gerard van Santen, met de onthulling van de informatiezuil de TOP officieel geopend.

Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. Op de TOP-zuil staat informatie over de omgeving en over de recreatieve routes die daar starten en de recreant laten kennismaken met de mooiste plekjes in de regio. Omdat Lage Vuursche een geliefd gebied is bij ruiters, staat er ook informatie voor hen op de zuil. Bij deze TOP staan daarnaast  ook een oplaadzuil voor twee elektrische auto’s en een oplaadzuil voor vier elektrische fietsen.

Met de opening van TOP ’t Hooge Erf is er een volgende stap gezet in de realisatie van het netwerk van TOP’s in Utrecht-Oost. De realisering van TOP ’t Hooge Erf komt voort uit de samenwerking van Provincie Utrecht en Gebiedscoöperatie O-gen in het kader van de Agenda Vitaal Platteland. De TOP is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van de provincie Utrecht en Landgoed Pijnenburg, Theehuis ’t Hooge Erf en het Klimbos Gooi en Eemland.

Elbizz is als adviseur en leverancier van de oplaadvoorzieningen betrokken bij de invulling van de locaties.

Bron: Gebiedscoöperatie O-gen, Elbizz