Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Eerste elektrische auto rijdt Dakar Rally uit

 

 

 

 

Januari 2017  Twee keer eerder probeerde een team met een elektrische auto de Dakar rally uit te rijden. Dit jaar lukte het, bij de derde poging.

Het lastigste met innovatie in de auto-industrie is dat alle onderdelen van een auto moeten blijven werken bij -40 graden en bij + 50 graden Celsius. Ook eindeloos getril over slechte wegen moet geen problemen opleveren, net als flinke veranderingen in de luchtvochtigheid. De Dakar Rally is dan ook een fantastische uitdaging om vernieuwingen in een pittige versie van de realiteit te proberen.

De auto van Acciona heeft 340 pk aan boord en 6 accupacks voor een totaal van 150 kWh aan energie. Ter vergelijking: de dikste Tesla Model S en X hebben een 100 kWh-accu. Elke accu kan los van de ander opgeladen worden en om tijdens het rijden extra energie op te wekken heeft de auto ook een zonnepaneel van 100 watt op het dak.

Acciona is een Spaans team dat al twee keer eerder probeerde met een handgebouwde elektrische auto de Dakar-rally uit te rijden, maar zonder succes. Dit jaar is het wel gelukt, 9.000 kilometer door de wildernis in Argentinië, Bolivia en Paraguay. Daarmee is het de eerste van 18.000 auto's die tot nog toe de rally uitreden, die dat deed zonder een drup fossiele brandstof te verbruiken.

Bron: Bright.nl