Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Doorbraak slim laden elektrische auto's in 2017

 

 

 

 

Januari 2017  Volgens Living Lab Smart Charging wordt 2017 het doorbraakjaar voor het slim opladen van elektrische auto’s. Gemeenten, laadpaalfabrikanten, kennis- en innovatieinstellingen en ElaadNL, namens de netbeheerders, werken samen in het project. Zij zorgen ervoor dat Nederland koploper is op het gebied van Smart Charging.

Gedurende het jaar kan er op steeds meer plekken slim geladen worden door ombouw van bestaande laadpalen en aanleg van nieuwe slimme laadpalen. Het aantal diensten op dit gebied zal toenemen. Steeds meer wordt Smart Charging de norm in Nederland.

Smart Charging maakt van de auto een integraal onderdeel van een duurzaam energiesysteem. Het maakt een vrijwel grenzeloze groei van stroom uit duurzame bronnen als zon en wind mogelijk en voorkomt dure verzwaringen van het elektriciteitsnet. Dat komt omdat Smart Charging duurzame stroom, die in pieken en dalen komt, in elektrische auto’s buffert. Zo levert de elektrische auto dus nóg een bijdrage aan een schoner milieu en de energietransitie.

Het uiteindelijke doel van het Nederlandse Living Lab Smart Charging is: alle elektrische auto’s laten rijden op de kracht van zon en wind.

Bron: Groen 7