Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Potentie elektrische auto in één jaar verdubbeld

 

 

 

 

Oktober 2016  De potentie van de elektrische auto is in één jaar verdubbeld, blijkt uit nieuw onderzoek. Zowel in het voorjaar van 2015 als in het voorjaar van 2016 voerde I&O Research landelijk representatief onderzoek uit naar het bezit en de aanschafplannen voor elektrische en hybride auto’s. In 2015 werkten 1.829 respondenten aan het onderzoek mee, in 2016 2.216 respondenten. Het nieuwe onderzoek laat zien dat de koopintentie voor met name elektrische auto’s toeneemt.

Een op de vijf autorijders verwacht binnen nu en een jaar een andere auto te kopen of te leasen. Een vijfde deel van hen (19 procent) geeft aan dat dit (zeker of misschien) een elektrische auto zal zijn. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2015, toen 10 procent van degenen die aankoopplannen hadden een elektrische auto overwogen.

Het onderzoek laat zien dat de koopintentie van elektrische en hybride auto’s onder Nederlandse autobezitters toeneemt. Deze cijfers zijn hoopgevend, want in 2015 daalde het aandeel verkochte elektrische auto’s. Dit had te maken met de veranderde bijtellingsregels voor elektrische en hybride auto’s in 2013 en 2014. In Europa zit de verkoop van elektrische auto’s al jaren in de lift, in het eerste halfjaar van 2015 nam de verkoop met meer dan 78 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: I&O Research