Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Shell stapt in markt voor opladen elektrische auto's

 

 

 

 

September 2016  Shell wil elektriciteit gaan verkopen voor het opladen van elektrische auto's. Het olieconcern wil volgend jaar beginnen met een reeks tankstations in Groot-Brittannië. Voor Nederlandse tankstations bestaan nog geen concrete plannen.

Shell wil van de Britse regering weten welke vergunningen nodig zijn om oplaadpalen te installeren. En wat mogelijke andere moeilijkheden kunnen zijn als Shell elektriciteit wil gaan verkopen. Shell gelooft dat elektrisch rijden pas echt kan gaan groeien als er meer oplaadpunten komen. Ook moeten auto's met een volle batterij langere afstanden kunnen afleggen.

Op dit moment rijden er in Groot-Brittannië 20.000 volledig elektrische auto's rond. In Nederland zijn dat er sinds kort 10.000. Daarnaast zijn er in Nederland ook nog 90.000 hybrides op de weg, auto's die elektrisch kunnen rijden maar ook nog op brandstof. 

De Nederlandse regering wil dat er in 2020 zo'n 200.000 elektrische auto's rondrijden in Nederland. In Nederland zijn relatief al veel oplaadpunten in vergelijking met andere Europese landen.

Bron: NOS