Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Elektrische auto kan meeste ritten aan

 

 

 

 

Augustus 2016  Een bestaande elektrische auto kan op gemiddeld zes van de zeven dagen iemands dagelijkse autoritten maken, met één volle accu. Met dit onderzoeksresultaat ontkrachten Amerikaanse wetenschappers de veel gehoorde angst van consumenten dat huidige elektrische auto’s een te kleine actieradius hebben. Hun onderzoek werd 15 augustus jl. gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Energy.

Ze komen erop uit dat nu al 87 procent van de in de VS verreden dagritten (het totale aantal kilometers dat één auto op een dag rijdt) op één volle accu te maken is. Overdag opladen is dus niet nodig – ’s nachts vol laden is voldoende. Omgerekend zijn deze ritten goed voor 60 procent van de verreden kilometers.

Met de komst van nieuwe generaties elektrische auto’s met een grotere actieradius zal het percentage binnen enkele jaren stijgen van 87 naar 98, verwachten de onderzoekers. Zo heeft de nieuwste Opel Ampera-e, die volgend jaar op de markt komt, een bereik van zo’n 350 kilometer.

Bron: NRC