Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Gunstige vooruitzichten elektrische auto

 

 

 

 

Juni 2016  De batterijen voor elektrische auto’s worden razendsnel goedkoper. Dat schrijft Rabobank in het trendrapport “De elektrische auto: a convenient truth”. De lagere batterijprijzen dragen eraan bij dat elektrische auto’s een aanzienlijk groter bereik krijgen. De prijzen dalen tot 200 dollar per kWh in 2020 en zelfs 150 dollar per kWh in 2025. De batterij van bijvoorbeeld een Nissan Leaf (30 kWh) kost in 2025 dan zo'n 4.500 dollar.

De bank stelt dat volgend jaar auto's arriveren die meer dan 300 km rijden op een volle batterij. En die auto's zijn ook betaalbaar. Met dit grotere bereik verdwijnt een belangrijke barrière voor de acceptatie van elektrisch rijden. Dus schrijft de bank: ‘De Rabobank is dan ook van mening dat we aan de vooravond lijken te staan van de grote doorbraak van de EV'. Binnen 5 tot 7 jaar het punt zal worden bereikt waarop de EV het in kosten gemeten gaat winnen van de conventionele auto met verbrandingsmotor.

De volgende hobbel die het rapport noemt, is de beschikbaarheid van oplaadplekken: niet iedereen kan thuis of bij huis opladen en de grotere accu's vragen steeds meer om snellaadoplossingen. De vraag naar veel en snelle oplaadstations is cruciaal voor een groeiende markt van elektrische auto's.

Bron: ZERauto