Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Maatregelen voor promoten elektrische auto onder particulieren

 

 

 

 

Juni 2016  De overheid moet 136 miljoen euro investeren in het promoten van elektrisch rijden onder particulieren. Nu de zakelijke markt al volop e-auto’s koopt, moet ook de particuliere markt de overstap maken, onder meer met behulp van overheidsgeld. Dat stellen diverse belangenverenigingen, waaronder Bovag, Rai Vereniging en ANWB.

Door gunstige fiscale regelingen, bijvoorbeeld een lage bijtelling, hebben de afgelopen jaren veel zakelijke rijders een auto met stekker gekocht. De particuliere markt houdt echter in de meeste gevallen vast aan het rijden op benzine en diesel. De belangenclubs, verenigd in het Formule E-Team, richten daarom nu hun pijlen op die privé-autobezitter. Om te voorkomen dat stekkerauto’s naar het buitenland verdwijnen zodra de periode met lage bijtelling is afgelopen, stelt het Formule E-team voor een eenmalig oplaadtegoed van duizend euro beschikbaar te stellen voor wie een tweedehands elektrische auto koopt. De verwachting is dat de totale kosten voor de overheid daarmee uitkomen op 136 miljoen euro.

Andere maatregelen die worden voorgesteld, zijn onder meer het plaatsen van extra laadpalen, zorgen voor actuele en betrouwbare informatie over die laadfaciliteiten en het organiseren van nog meer instapdagen. Ook moet er een aanschafsubsidie komen, die terugloopt van zesduizend euro per voertuig in 2017 naar vijftienhonderd euro in 2020.  

Bron: TankPro.nl