Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Winkelende klant kan elektrische auto gratis snelladen op zonnestroom

 

 

 

 

Juni 2016  Supermarktketen Lidl plaatst tien snellaadpalen bij diverse nieuwe vestigingen in Nederland. Daarmee kunnen klanten hun auto tijdens een supermarktbezoek gratis opladen. Volgens Lidl zijn de zogenoemde ‘superchargers’ aantrekkelijk om te gebruiken tijdens een bezoek aan de supermarkt. De laadpaal kan een auto binnen 20 minuten nagenoeg volledig opladen. De Lidl-filialen in Halsteren, Zaandam, Wolvega en Tilburg hebben de primeur met een snellader voor de deur. Het komende jaar wordt dit aantal uitgebreid naar tien winkels.

Volgens Marcel Ganzenboom, hoofd bouwzaken van Lidl Nederland, is de plaatsing vooral een extra service naar de klant. “Elektrisch rijden staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen, maar neemt in Nederland snel toe. Door te investeren in deze toekomstbestendige service kunnen onze klanten tijdens het laden meteen boodschappen doen. Dat is efficiënt en past bij onze bedrijfsvoering”, zegt Ganzenboom. Plaatsing van snellaadpalen is ook in lijn met de duurzaamheidsstrategie van Lidl. “We plaatsen de snelladers uitsluitend bij winkels met zonnepanelen. Zo kunnen onze klanten zonnestroom tanken. Wanneer de zon niet schijnt, gebruiken we groene stroom afkomstig van Europese windenergie.”

“Uit onderzoek dat we hebben laten uitvoeren blijkt bovendien dat consumenten bereid zijn om te rijden om bij Lidl te komen winkelen als ze daar hun elektrische auto kunnen opladen.” Daarnaast zijn de laadpalen een ‘mooie toevoeging’ aan het duurzame imago van Lidl, zo blijkt uit het onderzoek onder gebruikers van elektrische auto’s."

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl