Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Den Haag stimuleert elektrisch rijden

 

 

 

 

Juli 2016  Om elektrisch rijden te stimuleren gaat de gemeente Den Haag subsidies verstrekken voor de aankoop van elektrische auto’s. Dit geldt voor zowel particulieren als voor bedrijven. Bij aankoop van een nieuwe elektrische auto, bestelauto of taxi geeft Den Haag vijfduizend euro aan subsidie. Bij aanschaf van een tweedehands auto wordt een subsidie van drieduizend euro verstrekt.

In Den Haag zijn verschillende regelingen op het gebied van elektrisch vervoer ter bevordering van de luchtkwaliteit. Zo worden er laadpalen door de hele stad neergezet, komen er nieuwe snellaadstations en brengt de gemeente elektrisch rijden op verschillende manieren onder de aandacht.

Door een deel van het verschil tussen de aanschaf van een elektrische auto en een niet- elektrische auto te subsidiëren, wil Den Haag zowel particulieren als bedrijven ertoe zetten om schoon te gaan rijden. Voor mensen en bedrijven die veel rijden kan  elektrisch rijden interessant zijn, omdat zij de aanschaf het snelste terugverdienen dankzij de lage energiekosten per kilometer en de lagere onderhoudskosten. Maar ook voor particulieren is de regeling interessant. Voor hen is dit de eerste regeling die elektrisch rijden dichterbij brengt.

Er zijn wel voorwaarden waar de subsidie aan verbonden is: alleen volledig elektrische auto's komen in aanmerking, de subsidie-aanvrager moet in Den Haag wonen en een aanvrager kan voor maximaal vier voertuigen subsidie krijgen.
Er is in totaal 200.000 euro beschikbaar voor particuliere personenauto’s en 400.000 euro voor bestelauto’s en taxi’s. 
De subsidieregeling loopt een jaar. Volgend jaar wordt gekeken of de regeling verlengd wordt. 

Bron: Parkeer24