Elektrisch rijden en laden - NIEUWS

Apple onderzoekt oplaadmogelijkheden voor elektrische auto

 

 

 

 

Mei 2016  Apple zou onderzoek doen naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto's. Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan een eigen auto.

Apple zou navraag doen bij huidige makers van laadmogelijkheden voor elektrische auto's, meldt persbureau Reuters op basis van een anonieme bron. Het zou de bedrijven vragen naar hun onderliggende technologie. De ontwikkelaars van laadmogelijkheden zouden terughoudend zijn met het delen van hun technologie, bang dat ze te maken hebben met een potentiële rivaal.

De vraag naar veel en snelle oplaadstations is cruciaal voor een groeiende markt van elektrische auto's, maar fabrikanten worstelen met een terughoudende opkomst van laadstations. Bedrijven en overheden zijn niet happig bij het plaatsen van laadstations wegens een gebrek aan elektrische auto's, consumenten wachten af tot er meer laadstations zijn.

Het is nog niet duidelijk of Apple een open laadmethode wil ontwikkelen, of een eigen technologie zoals Tesla met zijn Superchargers, die enkel met Tesla-auto's werken.

Bron: NU.nl